Tratamente medicamentoase

Tratamente medicamentoase

Medicația este aleasă în funcție de obiectiv, respectiv dacă se urmărește tratarea unui puseu sau menținerea unei remisiuni (prevenirea puseurilor) și prevenirea leziunilor la nivelul organelor (intestine).

În prezent, există o varietate de opțiuni de tratamente medicamentoase diferite. Discutați cu medicul dumeavoastră pentru a găsi cea mai bună opțiune.

Există o serie de tratamente medicamentoase disponibile, toate având un scop comun - de a reduce inflamația. Cu aceste medicamente, putem ameliora și controla cu succes simptomele tipice ale bolii. În cazul unei suspiciuni de infecție bacteriană sau în caz de durere, pot fi utilizate antibiotice sau analgetice.

Medicamente antiinflamatorii (corticosteroizi). Majoritatea pacienților care suferă de boala Crohn primesc medicamente antiinflamatoare în timpul puseurilor.

Imunomodulatoare. Această clasă de medicamente modifică activitatea sistemului imunitar, astfel încât să nu poată provoca inflamație continuă.

Terapii biologice. Unele medicamentele biologice se folosesc de peste 100 de ani. Astfel de terapii biologice sunt, de exemplu, insulina și vaccinurile. Ele sunt numite biologice, deoarece, spre deosebire de medicamentele chimice, sunt fabricate din proteine​​ umane sau de origine animală. De peste un deceniu, medicamentele biologice noi au fost utilizate cu succes pentru tratamentul bolilor imunitare. Medicamentul biologic funcționează prin țintirea mediatorilor pro-inflamatori din tractul gastro-intestinal, reducând astfel inflamația. Datorită eficacității lor ridicate, ele induc și mențin remisiunea. Pentru tratamentul bolii Crohn, sunt disponibile mai multe tratamente biologice. Pacienții primesc aceste medicamente sub formă de injecții subcutanate sau perfuzii, acasă sau în spital, în funcție de tipul de terapie biologică. Înainte de inițierea tratamentului cu medicamente biologice, trebuie să se excludă anumite boli, în special unele infecții și trebuie investigați anumiți indicatori de laborator.

Antibiotice. Ajută la tratarea abceselor și reduc secreția din fistule. De asemenea, antibioticele sunt prescrise în caz de infecții severe.

Suplimente dietetice. Suplimentele dietetice sunt adesea necesare în cazul pacienților cu malnutriție generală și/sau cu deficit de minerale, vitamine și alte substanțe nutritive vitale.

Articole similare

Intervenția chirurgicală
Măsuri suplimentare
Tratamentul bolii Crohn
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson