Strategia mea de autoajutorare

Strategia mea de autoajutorare

Persoanele diagnosticate cu boala Crohn își doresc să depășească ziua - cât mai mult posibil - fără stres și anxietate. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de curaj și de un plan de depășire a bolii.

Cu toții ne străduim să avem o viață cotidiană liniștită. Persoanele diagnosticate cu boala Crohn își doresc să depășească ziua - cât mai mult posibil - fără stres și anxietate. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de curaj și un plan de depășire a bolii. Trebuie să vă creați singur acest plan împreună cu partenerul, familia sau prietenii, un grup de auto-ajutorare sau cu ajutorul unui terapeut profesionist.

Dacă nu ați făcut-o deja, înscrieți-vă într-un grup local de asistență pentru pacienți. Verificați grupurile locale de asistență pentru pacienți.

Fiecare început este dificil; după o anumită perioadă - de obicei sub îndrumarea experților - persoanele cu inflamație cronică intestinală dezvoltă strategiile necesare pentru a-și accepta boala și le integrează în rutina zilnică - trebuie să depășească teama. Faceți eforturi pentru efecte pozitive pe termen lung și nu vă mulțumiți cu succesul pe termen scurt.
Pentru a vă menține starea fizică și psihică, puteți utiliza diferite tehnici de relaxare; faceți-vă timp pentru mișcare sau înscrieți-vă într-un grup de sprijin pentru a vă conecta cu alte persoane care trec prin același lucru ca și dumneavoastră. Dacă aveți probleme personale, un psihoterapeut vă poate ajuta.
Găsiți-vă propriul mod de a depăși boala.

Următoarele strategii pot fi utile:

  • încercați să vă acceptați boala;
  • identificați sursele de stres, probleme și temeri;
  • găsiți activități care vă vor ajuta să reduceți stresul;
  • apelați la ajutor profesionist, dacă este necesar;
  • exprimați-vă emoțiile, dar distanțați-vă de probleme.

Articole similare

Implicații psihologice
Viața cu boala Crohn