Implicații psihologice

Implicații psihologice

Stresul și disconfortul sunt permanent prezente în viața pacienților cu boală Crohn. Semnele tipice - diaree, durere și crampe - creează niveluri ridicate de stres, care, în majoritatea cazurilor, sunt asociate cu teama profundă că viața cotidiană ar putea fi afectată de puseuri sporadice. Teama de investigații și teste sau proceduri chirurgicale sunt factori suplimentari de stres.

Boala trebuie abordată proactiv și cu hotărâre.

Desigur, aceasta depinde de fiecare pacient, de situația sa personală și de capacitatea de a face față stresului. Boala Crohn și manifestările sale multiple sunt factori de stres care vă pot afecta viața. Depinde de dumneavoastră să luați inițiativa și să vă înfruntați proactiv propriile temeri, stresul și boala. Începeți prin auto-reflecție sau auto-relaxare. Dacă nu vă cunoașteți și nu vă înțelegeți temerile, nu le puteți depăși.

Fără îndoială, boala Crohn a adus o serie de schimbări în viața dumneavoastră. Mersul la cinema, la restaurant sau la cumpărături poate fi foarte stresant pentru mulți pacienți, mai ales la început, dar trebuie să păstrați o atitudine pozitivă și o viziune optimistă asupra vieții.

Articole similare

Strategia mea de autoajutorare
Viața cu boala Crohn
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson