Depășirea problemelor nu este ușoară. Mulți pacienți își petrec toată viața încercând să găsească strategiile potrivite pentru a face față stresului și anxietății.
Este deosebit de important să nu vă temeți să căutați ajutor. Anxietatea si stresul pot conduce la depresie. Nu lăsați lucrurile să ajungă atât de departe. Depresia este un proces lung și insidios. Există câteva semnale care apar persistent și pot fi semne de depresie.
Dacă aveți stări de tristețe sau proastă dispoziție, lipsă de energie, pierderea interesului, sentimente de tristețe sau iritabilitate care durează câteva săptămâni, acestea pot fi semnele inițiale ale depresiei. Recunoașteți semnele pe care corpul și mintea voastră vi le transmit și solicitați sfatul medicului, care vă poate trimite la un psihoterapeut, dacă este necesar.
Opțiunea de psihoterapie
Psihoterapia abordează problemele psihologice și psihosomatice. Ea concentrează pe tratarea depresiilor, a anxietăților, a îndoielilor și a tulburărilor psihosomatice. Termenul „psihosomatic" descrie principiile legăturilor dintre trup, minte și suflet. Se bazează pe presupunerea că problemele psihologice afectează și se manifestă în organism.