Rolul familiei și a prietenilor în tratarea psoriazisului

Rolul familiei și a prietenilor în tratarea psoriazisului

O persoană diagnosticată cu psoriazis se poate simți nesigură. Atunci când zonele vizibile ale pielii sunt afectate de psoriazis, pacienții se pot confrunta cu stigmatizarea socială.

Dacă aveți prieteni sau rude care suferă de psoriazis, este important să aflați mai multe informații despre psoriazis și despre modul în care să le acordați sprijin acestor pacienți. Rețineți că psoriazisul este o boală cronică care variază în intensitate.

Persoanele afectate de psoriazis se pot simți izolate din punct de vedere social (sau chiar se confruntă cu intoleranță din partea societății) din cauza stereotipurilor larg răspândite. În consecință, acestea sunt mai predispuse la depresie. În anumite cazuri, poate fi necesar să li se acorde îngrijire psihoterapeutică, astfel încât pacienții să poată învăța cum să răspundă la reacțiile extrem de negative ale societății. Cu siguranță, este important ca persoanele care locuiesc sau lucrează cu o persoană afectată de psoriazis trebuie să știe că această afecțiune a pielii nu este contagioasă, în ciuda faptului că poate provoca simptome îngrijorătoare.

Articole similare

Psoriazisul nu este doar o boală a pielii
Cum să trăiești cu psoriazis?