Cum se pot ameliora simptomele psoriazisului?

Cum se pot ameliora simptomele psoriazisului?

Psoriazisul variază în funcție de severitate de la persoană la persoană. Aceasta poate fi declanșat de diferiți factori, cum ar fi stresul, fumatul, consumul de alcool sau unele medicamente. Aceiași factori pot contribui la apariția unor erupții psoriazice.

Pentru a gestiona eficient psoriazisul, este foarte important să urmați sfatul medicului dumneavoastră. Un stil de viață sănătos: un regim alimentar echilibrat, activități fizice regulate și un somn suficient pot diminua șansele de apariție a unei erupții. Pacienților li se recomandă, de asemenea, să poarte haine din țesături fine pentru a evita iritarea pielii.

Care sunt complicațiile psoriazisului?

Dacă nu este tratat, psoriazisul provoacă, în cele din urmă, probleme grave de sănătate și afectează organele interne. Cele mai grave afecțiuni ale sănătății legate de psoriazis includ modificări ale articulațiilor (artrită psoriazică) și boli cardiovasculare. În plus, persoanele cu psoriazis sunt expuse unui risc crescut de apariție a diabetului zaharat.

Cu toate acestea, efectele psoriazisului sunt mult mai profunde; pacienții devin la propriu și la figurat alienați și detașați. Apariția de eriteme psoriazice descuamative îi face ca pacienți să se simtă stigmatizați și excluși din punct de vedere social; dacă nu li se oferă ajutor, persoanele afectate de psoriazis pot fi afectate din punct de vedere psihosocial.

Articole similare

Primele simptome ale psoriazisului
Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie necontagioasă cronică a pielii.
Psoriazisul nu este doar o boală a pielii