Schizofrenie

Schizofrenie

CÂND SĂ CONSULTAȚI MEDICUL?


Nu este necesar ca prima vizită să fie la cabinetul unui psiholog sau psihiatru. Se pot obține recomandări medicale de la un medic de familie sau medic generalist, în special în cazul simptomelor nespecifice, cum ar fi: senzația de tensiune, nervozitatea, iritabilitatea, durerile de cap, musculare și abdominale, slăbiciunea, pierderea energiei, scăderea poftei de mâncare, problemele de somn, tremorul muscular, palpitațiile, starea generală de rău, problemele legate de concentrare și memorie, anxietatea, teama, dispoziția scăzută.

O astfel de vizită este gratuită și este nevoie de trimitere?

Medicul de familie vă poate consulta fără trimitere.

Rețineți!

Dacă orice simptome vă deranjează în mod special, nu așteptați. Faceți o programare la un medic psihiatru. Psihiatrul este medicul care trebuie contactat primul. Nu este necesară o trimitere pentru prima programare.ARTICOLE SIMILARE


Cum se poate avea grijă de sănătatea mintală?

Îngrijirea evoluției stării de sănătate a unei persoane, întărirea capacității fizice și mintale reprezintă o metodă la dispoziția oricui de a preveni bolile.

Terapia psihosocială

Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.

Obiectivele terapiei în schizofrenie

În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.

References

The Global Cancer Observatory (https://gco.iarc.fr/today), date din 2020. Ultima accesare: Februarie, 2023
Xu Y, Huo R, Chen X, Yu X. Diabetes mellitus and the risk of bladder cancer. Medicine. 2017;96:46(e8588)
Dietrich K, Demidenko E, Schned A, Zens MS, Heaney J, Karagas MR. Parity, early menopause and the incidence of bladder cancer in women: a case-control study and meta-analysis. Eur J Cancer. 2011;47(4):592-599