Schizofrenie

Schizofrenie

Prima vizită


Când să consultați medicul?

Medicul de îngrijire primară vă poate consulta fără trimitere. Dacă orice simptome vă deranjează în mod special, nu așteptați. Faceți o programare la un medic psihiatru. Psihiatrul este medicul care trebuie contactat primul. Nu este necesară o trimitere pentru prima programare.

O vizită la un psiholog sau psihiatru

O vizită poate include diagnosticarea personalității pentru a afla tipare fixe de reacție la evenimente externe și experiențele interne - tipare care împiedică adaptarea și gestionarea dificultăților vieții, precum și rezolvarea situațiilor interpersonale conflictuale.

Metode de diagnostic și tratament

Medicul de specialitate psihiatru diagnostichează cauza diferitelor senzații. Prin urmare, medicul întreabă despre situația familială și de viață a pacientului, sursele sale de stres și examinează cu atenție starea fizică. Dacă este necesar, medicul dispune analize suplimentare (analize de laborator de sânge și urină, posibil și hormonale, radiografie, ECG și altele).

Când este necesară spitalizarea?

Cea mai mare parte a terapiei are loc în afara spitalului, de obicei în timpul șederi pacientului acasă cu familia.

References

The Global Cancer Observatory (https://gco.iarc.fr/today), date din 2020. Ultima accesare: Februarie, 2023
Xu Y, Huo R, Chen X, Yu X. Diabetes mellitus and the risk of bladder cancer. Medicine. 2017;96:46(e8588)
Dietrich K, Demidenko E, Schned A, Zens MS, Heaney J, Karagas MR. Parity, early menopause and the incidence of bladder cancer in women: a case-control study and meta-analysis. Eur J Cancer. 2011;47(4):592-599
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson