Schizofrenie

Schizofrenie

O VIZITĂ LA UN PSIHOLOG SAU PSIHIATRU


Rolul psihologului este acela de a furniza sprijin mintal persoanelor aflate în situații de criză și de a diagnostica problemele și conflictele psihologice. Este necesar un diagnostic psihologic mai atent la persoanele care suferă de:

  • stări de anxietate,
  • gânduri și activități obsesive,
  • dispoziția scăzută,
  • tulburări de somn și poftă de mâncare,
  • probleme de gestionare a emoțiilor negative (furie, agresivitate, teamă) și a impulsurilor.

O vizită poate include diagnosticarea personalității pentru a afla tipare fixe de reacție la evenimente externe și experiențele interne - tipare care împiedică adaptarea și gestionarea dificultăților vieții, precum și rezolvarea situațiilor interpersonale conflictuale. Se diagnostichează și stilurile de gestionare a stresului, mecanismele de apărare psihologică, imaginea de sine și autoevaluarea ca resursă semnificativă, care este utilă pentru a face față situațiilor dificile, Este important să se afle relațiile emoționale din familia de origine și experiențele traumatice din copilărie și de la vârsta adultă.

Rețineți!

Rezultatul poate fi util pentru conceperea unu plan de psihoterapie

Nu este necesar să vă pregătiți în vreun mod pentru vizita la cabinetul unui psiholog sau psihiatru. Dacă aveți unele temeri care vă deranjează, faceți o programare. Dacă vă este teamă că ați putea uita unele aspecte importante, notați-le pentru a reține tot ce vă deranjează în timpul unei consultații la un specialist.

Știați că ...


O astfel de vizită poate fi mai ușoară dacă pacientul este însoțit de o persoană apropiată - medicul permite prezența unei astfel de persoane.

Cum se programează o vizită la un psiholog sau psihiatru


Un medic psihiatru nu aplică metode de diagnostic complicate, iar uneori nu poartă un halat alb. Cea mai importantă este o conversație sinceră, care permite explicarea cauzelor anxietății pentru persoana consultată. Medicul va pune întrebări pentru a obține informațiile necesare pentru diagnostic.Întrebările despre ideile delirante și halucinații (simptomele de schizofrenie) pot suna ciudat pentru persoanele cu alte tulburări, însă sunt necesare răspunsurile pentru procesul de diagnostic. Psihiatrul poate evalua de asemenea parametri ca tensiunea arterială, poate recomanda examene / teste suplimentare care vor contribui la stabilirea diagnosticului sau monitorizarea procesului terapeutic.

ARTICOLE SIMILARE


Cum se poate avea grijă de sănătatea mintală?

Îngrijirea evoluției stării de sănătate a unei persoane, întărirea capacității fizice și mintale reprezintă o metodă la dispoziția oricui de a preveni bolile.

Terapia psihosocială

Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.

Obiectivele terapiei în schizofrenie

În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.

References

Myeloma UK AL amyloidosis Essential Guide. Accesat: 30 mai 2022.
Lousada I, Comenzo RL, Landau H, et al. Light chain amyloidosis: patient experience survey from the Amyloidosis Research Consortium. Advances in Therapy. 2015;32(10):920-928.
Amyloidosis Support. Amyloidosis awareness. Accesat: 26 mai 2022.
McCausland KL, White MK, Guthrie SD, et al. Light chain (AL) amyloidosis: the journey to diagnosis. The Patient-Patient-Centered Outcomes Research. 2018;11(2):207-16.
Myeloma UK. Diet and nutrition. Living well with AL amyloidosis Infosheet. Accesat: 26 mai 2022.
Healthline. 8 Natural and Complementary Therapies for Amyloidosis. Accesat: 26 mai 2022.
Shin SC, Robinson Papp J. Amyloid neuropathies. Mount Sinai Journal of Medicine: A Journal of Translational and Personalized Medicine. 2012;79(6):733-48.
Cancer.Net. Amyloidosis: Symptoms and Signs. Accesat: 26 mai 2022.