Despre boală

Despre afecțiune

Boala Crohn (BC) este o afecțiune inflamatorie mediată imun în care un răspuns inadecvat al sistemului imunitar atacă tractul gastrointestinal (GI) al propriului organism, conducând la inflamarea cronică a intestinului. Boala Crohn și colita ulcerativă sunt denumite împreună boala intestinală inflamatorie cronică (BII). BII poate afecta semnificativ calitatea vieții pacientului și poate reprezenta o povară financiară mare.

Ce este boala Crohn?

Ce este boala Crohn?

Boala Crohn este o afecțiune cronică. Aceasta înseamnă că este permanentă și durează toată viața, cu perioade alternante de stare bună de sănătate (remisiune) și perioade când simptomele reapar (recidive sau pusee).

Simptome

Simptome

Pacienții cu boala Crohn manifestă o serie de semne și simptome diferite, care variază de la o persoană la alta, se pot modifica cu timpul și pot fi ușoare până la severe.

Cum se diagnostichează boala Crohn?

Cum se diagnostichează boala Crohn?

Diagnosticul precoce și tratamentul din stadiul incipient al bolii Crohn sunt foarte importante, deoarece, în cele din urmă, această boală cronică progresează și conduce la afectarea mai multor organe.

Manifestări extraintestinale ale bolii Crohn

Manifestări extraintestinale ale bolii Crohn

10-30% dintre pacienții cu boală Crohn prezintă așa-numitele manifestări extraintestinale, care apar în afara sistemului digestiv, cel mai frecvent fiind evidente la nivelul articulații și al coloanei vertebrale (durere, inflamație articulară - artrită), precum și la nivelul pielii, al ochilor și în alte sisteme de organe.

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson