Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

 Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

RECOMANDAREA NR. 2


Există anumite aspecte asociate leucemiei limfocitare cronice (LLC) care va pot afecta. Unul dintre simptomele LLC este oboseala.


Iată câteva sfaturi care să vă ajute să vă păstrați energia și să evitați oboseala.

Alimentația adecvată și consumul unei cantități mari de lichide vă poate ajuta să vă creșteți nivelul de energie. Pentru a vă ajuta să vă păstrați nivelul de energie când efectuați exerciții fizice:

  • Consumați o masă cu conținut de alimente amidonoase cu 1 până la 4 ore înainte de a începe exercițiile fizice
  • Consumați multă apă sau alte lichide pentru a rămâne hidratat

LLC poate provoca scăderea inexplicabilă în greutate, durere sau o senzație de "prea plin" la nivelul stomacului apărută imediat ce începeți să mâncați.

Iată câteva sfaturi pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Dacă nu puteți consuma mese bogate, pot fi de ajutor mesele reduse cantitativ și dese. Creșterea nivelului de energie al alimentelor utilizate zilnic și/sau consumul de băuturi nutritive poate determina creșterea aportului de proteine și energie fără a fi necesar să consumați o cantitate mai mare de alimente. Există multe moduri de a crește nivelul de energie al alimentelo - alegeți variantele nedegresate și cu conținut crescut de calorii de câte ori puteți.

Dacă observați o scădere în greutate sau este nevoie să luați în greutate, mai jos se regăsesc câteva idei pentru creșterea nivelului de energie al alimentelor de zi cu zi:

  • Adăugați zahăr sau miere la cereale
  • Utilizați mult unt pe pâinea prăjită
  • Utilizați unt la gătit
  • Utilizați brânză proaspătă sau iaurt nedegresat
  • Adăugați zahăr sau sirop la deserturi
  • Serviți legumele cu unt
  • Adăugați înghețată, frișcă sau lapte condensat la budincile reci

Încercați să vă păstrați greutatea în intervalul normal pentru înălțimea dumneavoastră. Medicul vă poate sfătui cu privire la greutatea dumneavoastră ideală. Dacă sunteți preocupat cu privire la greutatea dumneavoastră, contactați medicul pentru sfaturi și sprijin.

LLC va determina creșterea riscului de apariție a infecțiilor. Un sistem imunitar puternic vă va ajuta în lupta contra infecțiilor. O alimentație sănătoasă și echilibrată va furniza substanțe nutritive și va ajuta sistemul imunitar al organismului în lupta contra infecțiilor.

ARTICOLE SIMILARE

Recomandarea nr. 1

Alimentația sănătoasă

Recomandarea nr. 4

Igiena și siguranța alimentară

Recomandarea nr. 10

Sfaturi pentru o stare de sănătate bună