Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

 Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

RECOMANDAREA NR. 9


Atunci cand vă confruntați cu o boală gravă, se întâmplă frecvent să simțiți mai mult stres decât de obicei în ceea ce privește relația cu persoanele apropiate. V-ar fi de ajutor sa luați în considerare și punctele lor de vedere.


Sprijinul din partea familiei și prietenilor

O discuție cu persoanele apropiate în care aveți încredere vă poate ajuta să înțelegeți ceea ce se întâmplă și, în acest fel, veți simți că dețineți un control mai mare asupra emoțiilor dumneavoastră. Cereți familiei, prietenilor și colegilor de serviciu ajutor pentru lucruri practice; aceștia vor fi probabil încântați să vă ajute.

Iată unele moduri practice în care vă pot ajuta:

  • Să vă organizeze programări la medic
  • Să vă amintească despre programări
  • Să vă însoțească la programări - pot sta cu dumneavoastră în timpul acestora dacă doriți, pentru a vă ajuta să puneți întrebările adecvate și să vă amintiți răspunsurile
  • Adresați echipei medicale orice întrebare pe care o aveți - despre medicamentul dumneavoastră, despre eventualele reacții adverse, despre starea dumneavoastră generală de sănătate sau despre starea dumneavoastră de bine
  • Să vă motiveze când vă simțiți demoralizați


Sprijinul din partea echipei medicale

Medicii, asistentele medicale și alți profesioniști din domeniul sănătății vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta. Este posibil să îi fi întâlnit deja pe unii dintre ei. Echipa include de obicei un oncolog (un medic specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului) sau un hematolog (un medic specializat în afecțiuni legate de sânge).

Dacă doriți să aflați mai multe despre LLC sau tratamentul dumneavoastră, vă puteți adresa membrilor echipei medicale. Aceștia vă pot spune despre grupuri de pacienți sau servicii medicale locale și evenimente din zona dumneavoastră.

ARTICOLE SIMILARE

Recomandarea nr. 5

Efectuarea de exerciții fizice regulate

Recomandarea nr. 10

Sfaturi pentru o stare de sănătate bună

Recomandarea nr. 1

Alimentația sănătoasă