Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

 Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

Voi avea nevoie de tratament?


Multe persoane diagnosticate cu forme de cancer de sânge cu evoluție lentă nu au nevoie de tratament imediat.


Unele persoane nu au simptome supărătoare atunci când sunt diagnosticate prima dată și prin urmare nu li se administrează tratament la acest moment, de obicei timp de mai multe luni sau ani sau nu vor avea niciodată nevoie de tratament.

Datorită faptului că acum există multe tratamente foarte eficiente pentru reducerea, dar nu vindecarea LLC, terapia va fi introdusă atunci când boala se agravează sau atunci când apar semne clare că boala progresează. Medicii decid în general să înceapă tratamentul atunci când începeți să manifestați simptome, cum ar fi:

  • Oboseală, scădere severă în greutate, transpirații nocturne extreme
  • Umflarea ganglionilor limfatici

Analizele de sânge prezintă dovezi cu privire la evoluția rapidă a bolii. După ce se stabilește necesitatea începerii tratamentului, pacientul este evaluat cu atenție pentru a se stabili cea mai adecvată îngrijire în cazul său. Pacienții sunt evaluați nu doar din punctul de vedere al caracteristicilor LLC (cât de mult a evoluat cancerul de sânge și stadiul la care vă aflați), ci și al caracteristicilor persoanei afectate, pentru a identifica tratamentul cel mai adecvat în fiecare caz.

Alegerea tratamentului ține seama de obicei de vârstă, dar și de starea fizică, așa-numitul status de performanță, precum și de prezența sau absența altor boli asociate cu LLC, și anume comorbiditățile. Această evaluare este deosebit de importantă pentru persoanele mai în vârstă, nu numai pentru administrarea unui tratament eficace, ci și pentru stabilirea unui tratament cu toxicitate acceptabilă.

În cele din urmă, înainte de a decide care este cel mai adecvat tratament, este la fel de important să se evalueze unele caracteristici biologice ale celulelor leucemice. Prezența anumitor modificări genetice ghidează alegerea celei mai adecvate opțiuni de tratament.

ARTICOLE SIMILARE


Recomandarea nr. 1

Alimentația sănătoasă

Recomandarea nr. 2

Aspecte legate de alimentație

Recomandarea nr. 3

Problemele digestive ne pot afecta pe toți la un moment dat