Viața cu mielom multiplu

Viața cu mielom multiplu

Ați fost diagnosticat cu mielom multiplu, vestea va fi probabil greu de acceptat. Cu toate că ați putea găsi un oarecare confort în găsirea motivului problemelor și neplăcerilor suferite, este dificilă acceptarea diagnosticului de mielom multiplu. Dintr-o dată nu mai sunteți doar o persoană; sunteți etichetați ca pacienți. Mielomul multiplu poate fi tratat, însă în mod uzual este considerat în continuare, pe termen lung, o boală incurabilă. Știința a progresat, iar studiile recente indică semne optimiste, însă optimismul trebuie să fie precaut.

Mulți pacienți pot spera la o viață cu o calitate a vieții egală cu cea de dinaintea diagnosticului. Această boală poate fi „vindecată” pentru mulți ani, însă nu întotdeauna și nu pentru toate persoanele. Posibilitatea de a obține o recuperare completă poate fi legată de TCSH-ul alogen, însă trebuie limitate reacțiile adverse nedorite, precum și rata de mortalitate asociată acestuia. Fiecare pacient are propriul răspuns individual la tratament. Unii se vor confrunta rapid cu informațiile; alții vor avea nevoie de mai mult timp pentru a face față. Unele persoane privesc viața mai optimist decât altele. Însă în cele din urmă, va fi necesară o perioadă pentru a accepta boala și a se adapta la viața cu aceasta.

Va fi, de asemenea, dificilă probabil împărtășirea veștilor cu rudele și persoanele pe care le cunoașteți. Vă puteți simți speriați și nesiguri de rezultat. Aceste sentimente sunt complet normale; de fapt, acestea sunt de așteptat. Sfatul nostru este să nu vă întrebați „de ce”. Încercați să priviți cu optimism viitorul, deoarece viața dumneavoastră nu s-a terminat. Adunați cât mai multe informații posibil și intrați în legătură cu pacienți care au aceeași boală; aceștia pot fi cei care vă vor ajuta să vă depășiți temerile și anxietățile. Cu toate că unele lucruri din viață se vor schimba în mare măsură, această boală vă va ajuta să aveți o perspectivă mai favorabilă asupra anumitor aspecte. O mare parte dintre pacienți se conectează cu familia ca rezultat al acestui diagnostic, recunoscând în cele din urmă ce este cu adevărat important în viață. În cele din urmă, cel mai important aspect dintre toate rămâne primirea de asistență profesională de calitate crescută. Capitolele următoare descriu asistența disponibilă pentru dumneavoastră.

Articole similare

Îngrijirea unei persoane cu MM
Importanța unei alimentații variate și echilibrate
Sfaturi legate de modul în care să efectuați activități fizice regulate