Tratamentul este important

Tratamentul este important

Din cauza faptului că mielomul multiplu care a progresat este o boală gravă, este necesar tratament. Există diferite motive pentru a efectua tratamentul, cum ar fi:

 • o probabilitate crescută de prelungire a duratei de viață;
 • calitatea vieții va rămâne probabil aceeași, așa cum era înainte de debutul bolii;
 • pe termen lung, efectul tratamentului înseamnă a avea mai puține dureri și mai puține dificultăți, în special în ceea ce privește durerea osoasă; de asemenea, frecvența infecțiilor scade;
 • fiecare persoană este unică, la fel și fiecare pacient și de aceea tratamentul mielomului multiplu trebuie să fie conceput în mod unic în funcție de fiecare pacient. Sunt disponibile diferite forme și tipuri de tratament. Tratamentul va fi particularizat la momentul inițial. Atunci când boala recidivează sau prinde avânt și progresează, se vor aplica aceleași principii privind stabilirea celei mai adecvate metode de tratament pentru dumneavoastră.

Medicii vor recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru starea dumneavoastră. Se va ține seama de următoarele criterii:

 • evaluarea stării generale a pacientului, precum și a problemelor (prezența unor boli cronice comorbide posibile);
 • vârsta;
 • starea și stilul de viață personal;
 • dorințele și prioritățile în viață;
 • rezultatul examenelor diagnostice și al analizelor de laborator;
 • stadiul și agresivitatea bolii;
 • posibilele metode anterioare de tratament care au fost mai mult sau mai puțin eficace.

Aveți propria recomandare pentru medic sau doriți un rol activ în alegerea tratamentului dumneavoastră? Încercați să aflați cât mai multe explicații suplimentare contactând asociațiile de pacienți din România sau din străinătate, precum și grupurile online sau pacienți care suferă de aceeași boală. Este disponibilă o broșură specială cu privire la această boală a sângelui, la medicul dumneavoastră și la secțiile de hematologie din spitalele din țară. Cheia succesului tratamentului este implicarea personală alături de medicul curant.
Dacă în timpul tratamentului sau ulterior boala progresează, acest lucru indică faptul că tratamentul nu a avut succes sau că boala a recidivat. Cu toate că se poate întâmpla acest lucru, rețineți că există și posibilitatea ca starea dumneavoastră să se amelioreze după tratament sau ca boala să stagneze. Se poate întâmpla și acest din urmă lucru, dacă rezultatele uneia dintre metodele de tratament anterioare nu au fost favorabile sau dacă afecțiunea s-a agravat. În prezent sunt disponibile multe medicamente noi, nu doar metodele consacrate de tratament existente de mulți ani. Sunt în curs de dezvoltare multe tratamente noi. Este posibil ca utilizarea unui tratament suplimentar să fie benefică pentru afecțiunea dumneavoastră.

Articole similare

Opțiuni de tratament
Tratarea simptomelor și a complicațiilor bolii