Tratarea simptomelor și a complicațiilor afecțiunii

Tratarea simptomelor și a complicațiilor bolii

Din nefericire, tratamentul bolii poate provoca simptome inconfortabile și complicații. Fiți foarte atenți la complicațiile posibile pe tot parcursul tratamentului.
Terapia de susținere constă dintr-un grup specific de medicamente sau produse de nutriție cu rol terapeutic. Se iau antibiotice pentru protejarea împotriva unei infecții sau pentru tratarea unei infecții. Dacă infecțiile sunt frecvente, pacienții pot fi tratați cu anticorpi nespecifici (imunoglobuline) care intensifică sistemul imunitar. Aceștia sunt extrași din sângele provenit de la mai mulți donatori. Uneori medicul trebuie să prescrie un aport suplimentar de lichide în cazul infecțiilor, pentru a preveni deshidratarea și eventual insuficiența renală.
Dacă un pacient suferă de dureri osoase majore, poate fi necesară intervenția de ortopedie, în plus față de ameliorarea durerii cu ajutorul medicamentelor eliberată pe bază de rețetă. Acest lucru va îmbunătăți flexibilitatea și va ameliora durerea. De exemplu, dacă este fracturată o vertebră, fractura ar putea fi tratată prin vertebroplastie sau cifoplastie (injectarea de ciment osos la nivelul vertebrei lezate). De regulă, pacientului i se administrează medicamente pentru reducerea leziunilor scheletice provocate de boală (bifosfonați).
Atunci când un pacient suferă de anemie, pot fi luate medicamente care stimulează formarea eritrocitelor (epoetină) și în unele cazuri este necesară o transfuzie de sânge, un număr redus de leucocite înseamnă că pacientul va lua factori de creștere leucocitară.

Articole similare

Tratamentul este important
Opțiuni de tratament

References

The Global Cancer Observatory (https://gco.iarc.fr/today), date din 2020. Ultima accesare: Februarie, 2023
Xu Y, Huo R, Chen X, Yu X. Diabetes mellitus and the risk of bladder cancer. Medicine. 2017;96:46(e8588)
Dietrich K, Demidenko E, Schned A, Zens MS, Heaney J, Karagas MR. Parity, early menopause and the incidence of bladder cancer in women: a case-control study and meta-analysis. Eur J Cancer. 2011;47(4):592-599
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson