Schizofrenie

Schizofrenie

INVALIDITATEA ÎN TULBURĂRILE MINTALE


Un număr de tulburări mintale sunt caracterizate de recăderi sau menținerea pe termen lung a simptomelor, cum ar fi lipsa de energie sau motivație pentru orice activitate, lentoarea mintală și motorie, variații crescute ale dispoziției, perturbări ale atenției și memoriei, anxietatea, senzația de pericol, halucinațiile și ideile delirante, precum și dezorganizarea gândirii și a acțiunilor.

Toate acestea pot duce la invaliditate, care afectează parțial sau total capacitatea pacientului bolnav mintal să se angajeze în câmpul muncii sau la o invaliditate atât de puternică încât sunt perturbate nevoile cotidiene și sunt necesare îngrijirea și asistența constantă din partea unei alte persoane.

ARTICOLE SIMILARE


Regulile tratamentului tulburărilor mintale

Semnalele, care trebuie observate și discutate cu un medic sau cu un psiholog, sunt foarte diferite și pot apărea individual sau simultan.

Schizofrenia și psihoza

Psihoza este o afecțiune în care o persoană psihotică experimentează lumea într-un mod specific, anormal, care nu reflectă realitatea. Schizofrenia sau mai degrabă o serie de psihoze schizofrenice, este un termen care descrie mai multe psihoze diferite, cu diferite reprezentări și evoluții.

Definirea sănătății și a sănătății mintale

Definirea sănătății include mai multe sfere - fizică, mintală, socială și spirituală. Putem discuta despre sănătatea completă atunci când toate sferele menționate demonstrează o stare de bine.