Schizofrenie

Schizofrenie

METODE DE DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT


Medicul de specialitate psihiatru diagnostichează cauza diferitelor senzații. Prin urmare, medicul întreabă despre situația familială și de viață a pacientului, sursele sale de stres și examinează cu atenție starea fizică. Dacă este necesar, medicul dispune analize suplimentare (analize de laborator de sânge și urină, posibil și hormonale, radiografie, ECG și altele).

Rețineți!


Medicul va selecta metoda de tratament numai pe baza acestei diagnosticări complexe.

Trebuie reținut că ...


Omul este un ansamblu psihofizic și uneori, pentru redobândirea echilibrului sistemic, sunt necesare măsuri simultane, din sfera biologică și psihosocială. În astfel de cazuri putem vorbi despre „afecțiuni psihosomatice.”

Copilul meu suferă de schizofrenie?


Pot apărea tulburări psihotice la unele persoane care utilizează sau au utilizat droguri sau alcool cu efect stimulant, atât în timpul intoxicării, cât și al simptomelor de abstinență (de ex. delirium tremens). Într-o măsură din ce în ce mai mare, psihozele similare schizofreniei sunt de fapt provocate de droguri stimulante, cum sunt amfetamina sau LSD.

Rețineți!


Prin urmare, prezentarea unor simptome tipice schizofreniei nu înseamnă în mod necesar că persoana afectată are de fapt schizofrenie - acestea pot fi provocate de utilizarea sau abuzul de droguri stimulante.

Cel mai bun mod de a afla dacă un copil are schizofrenie este de a pune întrebarea adecvată medicului curant, de exemplu dacă a fost diagnosticată sau exclusă schizofrenia.

ARTICOLE SIMILARE


Scopurile și regulile tratamentului în schizofrenie

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru pacienții cu schizofrenie este lipsa respectării schemelor de medicație. Respectarea consecventă a tratamentului farmacologic recomandat poate preveni multe situații care duc la deteriorarea stării de sănătate.

Terapia psihosocială

Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.

Obiectivele terapiei în schizofrenie

În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.

References

The Global Cancer Observatory (https://gco.iarc.fr/today), date din 2020. Ultima accesare: Februarie, 2023
Xu Y, Huo R, Chen X, Yu X. Diabetes mellitus and the risk of bladder cancer. Medicine. 2017;96:46(e8588)
Dietrich K, Demidenko E, Schned A, Zens MS, Heaney J, Karagas MR. Parity, early menopause and the incidence of bladder cancer in women: a case-control study and meta-analysis. Eur J Cancer. 2011;47(4):592-599
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson