Schizofrenie

Schizofrenie

SCOPURILE ȘI REGULILE TRATAMENTULUI ÎN SCHIZOFRENIE


Regulile fundamentale ale tratamentului bolilor mintale includ:

  • identificarea precoce a simptomelor și a intervenirea pentru prevenirea progresiei tulburărilor,
  • contracararea recăderilor bolii,
  • selectarea individuală a metodelor de tratament și abordarea multilaterală,
  • educarea pacientului și a familiei sale și participarea activă la terapie,
  • sprijinirea recuperării și a participării la viața de familie și socială,
  • preferința pentru mediul de acasă în locul celui spitalicesc pentru administrarea terapiei.

Aceste reguli au fost discutate la articolul Regulile tratamentului tulburărilor și afecțiunilor mintale (la categoria Tulburări mintale în fila: Sănătatea și afecțiunile mintale).

Rețineți!


Unul dintre cele mai mari riscuri pentru pacienții cu schizofrenie este lipsa respectării schemelor de medicație. Respectarea consecventă a tratamentului farmacologic recomandat poate preveni multe situații care duc la deteriorarea stării de sănătate. Merită să aveți grijă de siguranța dvs. și să fiți responsabil(ă) pentru dvs. și rudele dvs. Acum este și mai ușor - medicamentele cu durată lungă de acțiune vă ajută să rămâneți funcțional(ă) și sub tratamentul tulburărilor. Boala mintală nu este un verdict final - viața cu schizofrenie este dificilă, dar poate fi ameliorată.

ARTICOLE SIMILARE


Schizofrenia și psihoza

Psihoza este o afecțiune în care o persoană psihotică experimentează lumea într-un mod specific, anormal, care nu reflectă realitatea. Schizofrenia sau mai degrabă o serie de psihoze schizofrenice, este un termen care descrie mai multe psihoze diferite, cu diferite reprezentări și evoluții.

Recăderile schizofreniei

Schizofrenia este o boală cronică. Riscul de recădere este crescut. Conform statisticilor, simptomele bolii reapar în decurs de 12 luni la 75% dintre pacienți. Riscul de recădere scade semnificativ dacă se continuă tratamentul farmacologic în conformitate cu recomandările medicului.

Cum se poate avea grijă de sănătatea mintală?

Îngrijirea evoluției stării de sănătate a unei persoane, întărirea capacității fizice și mintale reprezintă o metodă la dispoziția oricui de a preveni bolile.

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson