Schizofrenie

Schizofrenie

INFLUENȚA TERAPEUTICĂ A PERSOANELOR CARE ASIGURĂ ÎNGRIJIREA


Schizofrenia este o boală cronică, care necesită terapie pe termen lung, de obicei pe toată durata vieții pacientului.

Pentru a asigura funcționarea adecvată a pacientului cu schizofrenie, este necesar ca acesta să respecte schema de medicație recomandată, să utilizeze diferitele tipuri de terapie disponibilă și să respecte regulile unei alimentații adecvate, să aibă activitate fizică și contacte sociale. Rolul membrilor familiei este acela de a sprijini o rudă apropiată în diferitele stadii ale bolii. La majoritatea pacienților, evoluția schizofreniei este caracterizată prin episoade psihotice recurente.

Știați că ...


Boala este mai severă la aproximativ 5 ani de la debutul său.

Discutăm despre așa-numita perioadă critică cu episoade psihotice, care provoacă deteriorări progresive ale creierului, ducând la perioade din ce în ce mai lungi de tratament sub spitalizare, rezistență din ce în ce mai crescută la medicamente, remedierea simptomelor psihotice, deteriorarea memoriei și a funcțiilor executive, pierderea locului de muncă și afectarea funcțională în familie și în mediul înconjurător.

Cel mai important obiectiv al terapiei pe termen lung este acela de a preveni recăderile bolii și consecințele negative ale acestora. Fundamentul este reprezentat de sprijinul acordat pacientului pentru administrarea regulată a medicamentelor antipsihotice și motivarea spre diferite forme de terapie.

Rețineți!


Influența terapeutică a persoanelor care asigură îngrijirea nu necesită numai empatie, ci și, în primul rând, cunoștințe ample cu privire la boală și terapia acesteia, capacitatea de observare și comunicare adecvată, corespunzătoare capacității pacientului.

Trebuie reținut că ...


Este foarte important pentru pacient să aibă persoane apropiate în jur pentru a discuta despre tratament. Este important ca aceste discuții să sprijine pacientul și tratamentul eficace, într-un mod constructiv. Sprijinul emoțional este foarte valoros.

ARTICOLE SIMILARE


Scopurile și regulile tratamentului în schizofrenie

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru pacienții cu schizofrenie este lipsa respectării schemelor de medicație. Respectarea consecventă a tratamentului farmacologic recomandat poate preveni multe situații care duc la deteriorarea stării de sănătate.

Terapia psihosocială

Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.

Obiectivele terapiei în schizofrenie

În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.