Deschide meniul
Închide meniul

Mielomul multiplu

Despre afecțiune

Scopul acestui site web este acela de a vă furniza dumneavoastră și persoanelor apropiate cât mai multe informații valoroase posibil cu privire la această boală hematologică. Este conceput pentru a vă ajuta să înțelegeți informațiile furnizate de medici și de personalul medical.
Textul este scris într-o manieră inteligibilă. Prezintă diferite motive posibile pentru debutul bolii, simptome și calea de diagnosticare a mielomului multiplu. Veți afla la ce vă puteți aștepta de la diferitele opțiuni de tratament disponibile în prezent. S-a acordat o atenție deosebită aspectului social al bolii, deoarece mulți pacienți consideră că grija și sprijinul din partea altor pacienți reprezintă un ajutor deosebit.

Sperăm că aceste informații vor oferi explicații utile și vor completa instrucțiunile și informațiile care vă sunt furnizate de medicul/hematologul dumneavoastră. Vă rugăm să vă adresați personalului medical pentru a vă explica în mod clar afecțiunea și posibilitățile de tratament pe care le aveți la dispoziție.

Ce este mielomul multiplu?

Ce este mielomul multiplu?

Mielomul multiplu este un cancer al celulelor plasmatice ale măduvei osoase, globulele albe din sânge care produc anticorpi.

Tipurile de mielom multiplu

Rezultatele testelor de sânge, măduvă osoasă și urină în asociere cu alte proceduri de diagnostic (radiografii și alte diagnostice de imagistică etc.) indică tipul de mielom multiplu.

Glosar

Terminologia utilizată în domeniul medical nu este întotdeauna ușor de înțeles. Această secțiune este concepută pentru a oferi un mod flexibil și ușor de căutare a înțelesului unora dintre termenii medicali utilizați în mod regulat pe acest site.

Cum se diagnostichează mielomul multiplu?

Examene medicale și teste de laborator

Dacă citiți acest material, ați luat probabil legătura cu un profesionist cu privire la tratamentul mielomului multiplu. Din cauza problemelor provocate de această boală, este posibil să aveți nevoie de tratament de traumatologie sau ortopedie, sau radioterapie, prin care părțile dureroase și deteriorate ale oaselor sunt iradiate pentru a ameliora disconfortul.

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson