Cum spun persoanelor apropiate că m-am îmbolnăvit?

Cum spun persoanelor apropiate că m-am îmbolnăvit?

Unele persoane consideră că este dificil să discute despre mielomul multiplu și să dea vestea copiilor, nepoților, familiei și prietenilor. Există multe cărți pe acest subiect care vă pot ajuta în acest sens.

Obțineți sprijin - luați legătura cu un grup de pacienți care suferă de mielom multiplu. Există mai multe grupuri în orașul dumneavoastră și în alte zone. Membrii acestor grupuri suferă adesea de boală ei înșiși sau uneori soțul/soția suferă de mielom multiplu. Aceștia încearcă să înțeleagă prin ce trec corpul și mintea dumneavoastră. Aceste grupuri au reuniuni regulate, ajutând la conectarea pacienților, a rudelor și prietenilor acestora. De câteva ori pe an pacienții și medicii fac schimb de informații privind boala și opțiunile de tratament.

Vă vom fi întotdeauna alături. Uneori este suficient un telefon. Vă puteți împărtăși povestea cu alți pacienți cu mielom prin e-mail sau o scrisoare. Persoanele din aceste grupuri vă vor înțelege emoțiile resimțite când medicul v-a comunicat prima oară vestea. Ei înțeleg cât de dificil de acceptat a fost. Poate că veți simți disperare. Avalanșa tuturor datelor medicale cu privire la tratamentele posibile care vă stau la dispoziție poate fi copleșitoare. Teama care însoțește acest tip de situație poate afecta în mod grav capacitatea de a vedea situația dintr-o perspectivă mai favorabilă. Atunci când împărtășiți momente rele și bune din viața dumneavoastră cu alți pacienți cu mielom, sprijinul apare din partea persoanelor care vă înțeleg efectiv poziția, deoarece au trecut și ele prin aceste momente. Nu ezitați să îi contactați.

Articole similare

Sfaturi legate de modul în care să efectuați activități fizice regulate
Alte tipuri de sprijin
Ajutor practic