Rolul familiei și al persoanelor care asigură îngrijirea

Rolul familiei și al persoanelor care asigură îngrijirea

ASPECTE IMPORTANTE
Persoana din familie care asigură îngrijirea are multe roluri în afară de îngrijirea pacientului din punct de vedere fizic. Persoana care asigură îngrijirea adoptă diferite roluri pentru ca pacientul să primească toate informațiile, sprijinul și tratamentul de care are nevoie.

  • Persoană care ia decizii
  • Susținător
  • Comunicator

Persoana din familie care asigură îngrijirea are multe roluri în afară de îngrijirea pacientului din punct de vedere fizic. Majoritatea oamenilor se gândesc mai întâi la îngrijirea fizică furnizată de persoana din familie care asigură îngrijirea, însă aceasta îndeplinește multe alte roluri în timpul experienței pacientului cu cancerul. În plus față de îngrijirea fizică, persoana care asigură îngrijirea trebuie să se ocupe, de asemenea, de următoarele:

  • Să gestioneze îngrijirea medicală a pacientului, solicitările legate de asigurare și plata facturilor.
  • Să asigure companie pacientului.
  • Să meargă cu pacientul la programările la medic, să se ocupe de diferite treburi personale, să gătească, să facă curat și alte sarcini din gospodărie.
  • Să găsească medici și specialiști de care este nevoie și să obțină informații care pot fi greu de obținut.
  • Să ajute pacientul să țină legătura cu familia, prietenii, vecinii și membrii comunității.

Persoana care asigură îngrijirea adoptă diferite roluri pentru ca pacientul să primească toate informațiile, sprijinul și tratamentul de care are nevoie. Persoanele care asigură îngrijirea adoptă roluri de luare a deciziilor, de susținător al pacientului și de comunicator

Persoană care ia decizii

Medicii, persoanele care asigură îngrijirea și pacienții sunt parteneri în luarea deciziilor. Luarea unei decizii implică obținerea informațiilor corecte într-un mod care poate fi înțeles. Pacienții cu cancer au multe necesități informaționale. Aceștia doresc să afle informații legate de cum să rămâi sănătos, teste și tratamente, reacții adverse și simptome și probleme emoționale.
Pentru a lua decizii de tratament, persoanele care asigură îngrijirea și pacienții doresc adesea mai multe informații și pot căuta ajutor și informare din alte surse decât medicul. Se întâmplă adesea ca pacienții și familiile acestora să facă următoarele:

  • Să utilizeze internetul pentru a căuta mai multe informații cu privire la cancerul pacientului și tratamentul acestuia.
  • Să verifice informațiile furnizate de medic.
  • Să studieze alte tratamente sau medicina complementară sau alternativă.
  • Să solicite sfaturi din partea familiei și a prietenilor.

Informațiile din surse externe sunt uneori greșite sau pot să difere de ceea ce a spus medicul. Este important să se obțină informații de încredere și să se discute cu medicul despre acestea. Majoritatea bibliotecilor pot ajuta persoanele să găsească articole despre cancer în jurnale medicale, precum și informații despre cancer scrise pentru pacienți și public. Unele locuri utile pentru obținerea de informații includ agențiile de stat, centrele pentru cancer și organizațiile pentru cancer.

Susținător

Persoana din familie care asigură îngrijirea cunoaște și înțelege nevoile pacientului. Persoana din familie care asigură îngrijirea devine un susținător al pacientului oferind aceste informații echipei de asistență medicală. Cu toate că este posibil ca persoana care asigură îngrijirea să nu aibă pregătire medicală, contactul zilnic cu pacientul îi oferă persoanei care asigură îngrijirea informații importante care ajută echipa de asistență medicală să ajute pacientul. Informațiile despre simptomele și problemele pacientului pot ajuta medicul să elaboreze planuri de tratament mai bune și determină creșterea șanselor pacientului de a se simți mai bine.
Ca susținător al pacientului, persoana din familie care asigură îngrijirea poate face următoarele:

  • Să discute cu echipa de asistență medicală cu privire la nevoile și dorințele pacientului.
  • Să obțină informații care pot fi dificil de obținut.
  • Să găsească medicii și specialiștii de care este nevoie.
  • Să monitorizeze modificările care apar și problemele pacientului.
  • Să ajute pacientul să urmeze tratamentele.
  • Să comunice echipei de îngrijire medicală noile simptome și reacții adverse și să solicite ajutor pentru tratarea acestora.
  • Să ajute pacientul să facă schimbări sănătoase și să aibă un comportament sănătos.
  • Să plătească facturile pacientului și să se ocupe de cererile adresate asiguratorului.

Comunicator

Buna comunicare între medic, pacient și persoana care asigură îngrijirea poate îmbunătăți starea de sănătate și îngrijirea medicală a pacientului. Persoana din familie care asigură îngrijirea va prelua adesea rolul de a vorbi pentru pacient, incluzând în același timp pacientul în luarea deciziilor. Buna comunicare ajută medicul și persoana care asigură îngrijirea să obțină informațiile necesare pentru sprijinirea pacientului. Medicii trebuie să afle preocupările pacienților, iar persoanele care asigură îngrijirea trebuie să înțeleagă boala și opțiunile de tratament. Lipsa de comunicare poate cauza confuzie cu privire la tratament. Acest lucru poate afecta alegerile cu privire la tratament și posibilitatea pacientului de a se simți mai bine.
Diferențele culturale dintre medic și persoana care asigură îngrijirea sau pacient pot afecta comunicarea. În unele culturi obiceiul este acela de a ține secret un diagnostic care pune viața în pericol față de pacient și de a se evita discuțiile despre boală. Uneori persoana care asigură îngrijirea trebuie să comunice pacientului adevărul despre o boală gravă sau terminală. Acest lucru poate fi stresant pentru persoanele care asigură îngrijirea și poate determina creșterea sentimentelor lor de singurătate și responsabilitate. Persoanele care asigură îngrijirea trebuie să spună echipei de asistență medicală dacă consideră că convingerile lor culturale pot afecta modul în care discută despre cancer și iau decizii de tratament.

Articole similare

Recuperare
Implicațiile psihologice
Regimul alimentar