Tratament

Tratament

Bărbații cu cancer de prostată au multe opțiuni de tratament. Vi se pot administra mai multe tipuri de tratament. Tratamentul poate varia - ceea ce se consideră a fi cea mai bună opțiune pentru un bărbat poate să nu fie neapărat și cea mai bună opțiune pentru un alt bărbat. Tratamentul potrivit pentru dumneavoastră depinde în principal de:

  • Vârsta dumneavoastră
  • Scorul (gradul) Gleason al tumorii
  • Stadiul cancerului de prostată
  • Simptomele dumneavoastră
  • Starea dumneavoastră generală de sănătate

În orice stadiu al bolii, este disponibilă asistență pentru controlul durerii și al altor simptome, pentru ameliorarea reacțiilor adverse ale tratamentului și pentru a reduce îngrijorările de natură emoțională.

Tratamentul cancerului de prostată

Cea mai adecvată strategie de tratament depinde de o analiză atentă efectuată de medicul specialist, precum și de starea de sănătate a pacientului și caracteristicile bolii.

Intervenția chirurgicală

Decizia medicului chirurg privind tipul de strategie și intervenția chirurgicală care va fi utilizată depind de evaluarea caracteristicilor, a dimensiunii și a gradului de extindere a tumorii.

Radioterapia

Utilizarea de radiații cu energie crescută pentru distrugerea celulelor canceroase, conservând în același timpu țesutul sănătos.

Chimioterapia

Chimioterapia distruge celulele canceroase oprindu-le creșterea cu ajutorul unor medicamente numite antineoplazice. Celulele canceroase se multiplică mai rapid decât este normal.

Terapiile hormonale

Terapia hormonală este un tratament pentru cancer care încetinește sau oprește evoluția cancerului care utilizează hormoni pentru a crește.