Asistență

Asistență

A avea de a face cu cancerul reprezintă un eveniment care le schimbă viața majorității oamenilor. Pentru mulți, acesta poate reprezenta un moment pentru a da la o parte regretele și de a stabili noi priorități. Indiferent ce decizii luați cu privire la tratarea cancerului, veți beneficia întotdeauna de asistență care să vă ajute în gestionarea acestuia. Această secțiune include informații despre viața de zi cu zi și despre modul de gestionare a bolii.

Obezitatea la supraviețuitorii cancerului

Obezitatea este un fenomen în creștere, în special în Statele Unite ale Americii. Cercetarea efectuată la Universitatea Columbia a stabilit o relație între cancer și greutatea corporală care ar putea exacerba această tendință.

Activitatea fizică sub supravegherea specialiștilor

Studiile de cercetare italiene au recomandat sporturile care sunt cele mai potrivite pentru pacienții vârstnici cu cancer de prostată. Trebuie efectuate exerciții de rezistență și cardiovasculare.

Băuturile răcoritoare îndulcite cu zahăr și riscul de cancer

Consumul excesiv de băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă un factor de risc potențial pentru multe boli, inclusiv cancerul. Unul dintre studiile realizate la Universitatea Statului Louisiana a descoperit dovezi suplimentare cu privire la această asociere.

Implicațiile psihologice

Cancerul de prostată implică inevitabil o componentă psihologică. Un bărbat cu cancer de prostată are simptome și sentimente de depresie, anxietate, stres, oboseală, panică și alți factori psihologici. Această situație psihologică este reflectată în relațiile interpersonale, adesea fiind însoțită de sentimente de jenă și inadecvare sau lipsă de stimă de sine și încredere în propria persoană.

Regimul alimentar

Există o relație între alimentație și prevenirea cancerului de prostată. Aportul de energie este unul dintre factorii asupra căruia se poate interveni pentru a ține sub control progresia tumorii. În plus, regimul alimentar deține un rol important în prevenirea hipertrofiei de prostată.

Viața sexuală

Multe persoane care suferă de cancer de prostată găsesc dificil să discute despre problemele medicale personale, în special despre cele legate de contactele sexuale. Depășirea acestei limite poate reduce multe dintre reacțiile adverse ale tratamentului și poate aduce soluții la multe dintre aceste probleme.

Rolul familiei și al persoanelor care asigură îngrijirea

Rolul familiei și al persoanelor care asigură îngrijirea

Recuperare

În terapia cancerului de prostată, una dintre reacțiile adverse posibile este incontinența urinară: incapacitatea de a controla urinarea duce adesea la sentimente de jenă și rușine care afectează calitatea vieții pacienților.